2020-12-29 14:13:28• hírek • Bede Emőke

Oszlopon rekedt macskához riasztották a szatmári tűzoltókat

Képünk illusztráció. Forrás: freepik.com
Képünk illusztráció. Forrás: freepik.com

Nem hétköznapi segélykérés futott be kedd délelőtt a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőséghez: a bejelentő egy Fabricii utcai oszlopon rekedt macska miatt fordult kérte a tűzoltók segítségét, akik pillanatokon belül meg is érkeztek a hívásban megadott helyszínre.

Igen ám, csakhogy mire az emelőkosaras egység megérkezett az ominózus fapóznához, a macsek önszántából, egyedül is leszállt az oszlopról, így a tűzoltók visszatértek a bázisra.


Nem ez az első eset, hogy háziállatok megmentésében kérték a katasztrófavédelem segítségét. Idén augusztusban például egy apró hápogó került bajba, mely egy, az Independentei sugárúton található tömbház harmadik emeleti balkonjáról pottyant le a második emeleti teraszra. Az aggódó tulajdonos riasztotta a tűzoltókat, melynek nyomán egy létrás tűzoltóautó és három egyenruhás vonult a helyszínre. Az ijedt, de egyébként sértetlen kacsát szerencsére sikerült pillanatokon belül kiemelni és visszajuttatni gazdájához. Az év talán legcukibb mentéséről egy képet is tudunk mutatni.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: